Overslaan en naar de inhoud gaan
Bloemkool
van eigen land

De Bommelse bloemkool

De Bommelse bloemkool is een gezonde en bovenal heerlijke kool, vers van het land. Geen import bloemkool, geen Hollandse bloemkool, maar echte Bommelse ! Superverse bloemkool geteeld op zandgrond in Den Bommel. Het hele jaar door wordt deze kool geteeld. Proef het verschil !

bloemkool

De winterbloemkool wordt in augustus gepoot om vervolgens in maart te worden geoogst. De andere bloemkoolsoorten worden intensief bijna het hele jaar door gepoot en vooral onder doek verstopt. Dit om de hazen en duiven en andere gegadigden geen kans te geven de heerlijke malse bladeren op te eten. Ook telen wij bloemkool in onze tunnelkas. Zeker gezien de strenge vorste van de afgelopen maanden, proberen we de vorstschade boven te komen om toch Bommelse Bloemkool aan onze klanten te kunnen verkopen. Ook sla, andijve, rode bieten is in de tunnelkas gepoot.

bloemkool onder doek

Ook telen we vele andere koolsoorten, broccoli, kroten, prei, e.d. In april 2009 hebben we een kas gebouwd om nog meer intensieve teelt te hebben voor de boerderijwinkel. Daarin wordt sla, andijvie, broccoli, rode bieten, bieslook en prei geteeld. In principe is eigen teelt onbespoten. Vers van het land of de kas, zo in onze boerderijwinkel.

poters

De vroege aardappelen Dore en Frieslanders worden half maart gepoot, onder plastic verstopt en worden geraapt om in de boerderijwinkel te worden verkocht. Ook de Bintjes, Bildtstar, Eigenheimers en fritesaardappelen worden gepoot. Uien worden dit jaar weer gezaaid. Dit geldt ook voor onze winterwortelen.

;