Overslaan en naar de inhoud gaan
Vers
van het land

vroege aardappelenLandbouwbedrijf

Even voorstellen:

Samen met drie zoons; Niels, Arjan en Tony runnen wij, Anton en Corina Lokker-Jordaan een volwaardig landbouwbedrijf met aardappelen, uien, koolsoorten en nog veel meer verse groenten. Vader en moeder Lokker hebben het landbouwbedrijf zo'n 30 jaar gerund. Ze hadden een witloftrekkerij en landbouw. Vanuit de schuur werd witlof, aardappelen, etc verkocht.

opening

In 2003 is het stokje overgedragen aan Anton Lokker. 2004 was het jaar van de nieuwe boerderij, loodsen en een mooi huis om in te wonen. Er werd gestart met eigen intensieve teelt. Het idee om een echte boerderijwinkel te starten werd concreet; in augustus 2006 opende burgemeester Van Pelt deze winkel. De producten van eigen bodem werden aangevuld met fruit, boerenkaas en diverse streekproducten.

opening

Door de jaren heen groeide en en groeide het bedrijf langzamerhand uit zijn jasje. Na twee jaar is de winkel aanzienlijk groter geworden. Nu is het moment daar om aan te sluiten bij de landelijke coöperatie Landwinkel. Het assortiment is daardoor nu nog aantrekkelijker. Locoburgemeester Van der Valk opende op 28 juni 2008 de nieuwe winkel; Landwinkel 't Zand.

anton tractor buiten

De winkel is in september 2010 uitgebreid met een ware kinderboerderij. Jong en oud kan even tot rust komen tussen de geiten, de schapen, de kippen, konijen, kalkoenen. Bent u nieuwsgierig geworden, kom gerust eens kijken!

Begin september 2011 is de winkel verbouwd. Er is een open keuken met bereidingsruimte gemaakt. We bakken oerbroden en branden noten. De geur van vers gebakken brood en vers gebrande noten komt je tegemoet als je de winkel binnen loopt.

worstenbroodjes

Nieuw voor Den Bommel is dat wij vanaf 5 april 2012 iedere donderdagmorgen met onze verkoopwagen op de Bommelse markt staan. We bieden te koop aan onze aardappelen, groenten en fruit, Boerenkaas, noten, zuivel, vlees en streekproducten.

verkoopwagen

Op 28 juni 2013 bestonden wij 5 jaar. Op zaterdag 29 juni 2013 hebben wij open dag gehouden met tal van activiteiten. Op 28 juni 2018 bestonden wij 10 jaar! Waar is de tijd gebleven zeg. We hebben op onze open dag weer heel erg genoten, met heerlijk zonnig weer! In juni 2021 bestonden we 15 jaar. In verband met Corona konden wij helaas geen open dag houden, maar over twee jaar hopen we 15 jaar Landwinkel te vieren met een leuke open dag! Die open dag is helaas uitgesteld. We hadden forse stormschades te verduren afgelopen jaren. De tunnelkassen moeten elke keer weer herbouwd worden. Dat kost veel energie.

15 jaar

Wij hebben sinds 2003 ons landbouwbedrijf overgenomen van vader en moeder Lokker. Wij zijn een landbouwbedrijf met vollegronds groenten en fruit. Aardbeien, kersen en pruimen telen wij in het seizoen. Ook telen wij meloenen, tomaten en courget in de tunnelkassen.

uien

Wij telen op zandgrond, vandaar Landwinkel 't Zand. Ons landbouwbedrijf is niet zo heel groot en daarom proberen we ons te onderscheiden van de massa. Dat kan prima.

eigent teelt

Een gedeelte van onze grond bestaat uit vroege zandgrond en hierop verbouwen we onder andere vroege aardappelen. Ook onze onbespoten Bommelse bloemkool smaakt goed op onze zandgrond.

groente

Naast aardappelen verbouwen we ook zaaiuien en tarwe.

aardappelen rooien

Wij telen het jaar rond buiten en in onze tunnelkassen.

rode kool

Onze ruim gesorteerde Landwinkel barst van de producten van eigen teelt en van collega Landwinkels en omliggende boeren en telers.

uien rooien

Het hele jaar door zijn onze aardappelen, uien en groenten te koop en vanaf eind april de vroege nieuwe oogst aardappelen en Bommelse aardbeien in onze tunnelkassen en in de zomer wordt dit aangevuld met de seizoens producten, jams, bieren en aardbeienwijn van onze eigen oogst aardbeien.

aardbeien buiten